8 Aralık 2013 Pazar

Farklı Beklentilerle Bir Arada Olmaya Çalışmak

Farklı  beklentilerle bir arada olmaya çalışmak.. Bazen bir yolu olmalı diyor insan, eşit olmayan koşullarda da aşkın yaşanılabileceğine inanmak istiyor . Duygularımızın başkaları tarafından kirletilmesine izin vermeyip, saklamak için bir savaş hali içinde yaşayıp duruyoruz. Bazen de  olmuyor, bir yerde insanız ve kendimizi o kutudan çıkarmayı en çok  " kendi benimiz" istiyor .Bazen de "kendi benimiz" bir düşman gibi karşımız da duruyor .Bu döngü içinde yaşamak, insanın insana yaptığı en büyük işkencesi. 

Belki de her şey, bir kabullenme hali. Belleğimiz bazı şeyleri, unutmak istemediği durumlarda, iyileştirme sürecini zorlaştırıyor. Derin bir acı süreci sunuyor insana. Bir çok düşünceyle savaş verme hali. Bir çok düşünceden, sağ çıkabilme zamanları. Ne gecenin ne de gündüzün insana yetmesi . Kendin gibi olana dokunabilmek için avutulabilmeyi  beklemek. Neyin doğru, neyin yanlış olduğunu anlamak için,ya da hangi doğrudan ya da hangi yanlıştan geçtiğini anlamak için, bir çok düşünceden geçiriyor insan kendisini. Sorgulama durumu da, bir başka  duygu hali. Yaşadıklarımızın bir karşılığı olmalı diyor insan. Hayatın geçiciliğini,yaşanılan şeylerin yok sayılmasını kabul edemiyor.  Belki de işin sırrı, bazı şeyleri kabullenmekten geçiyor .Nasıl bir işkence ruh hali bu, insanın kendisini unutmaya ve kabullenmeye çalışmaya zorlaması.  Oysa bir uçurum değil miydi bu yaşadığımız, o uçurumdan isteyerek atlamadık mı ? Sonunu bile bile..

Bazı geceler iki kat çoğalıyor insan. Zamanın geçip gittiğini, başkalarını hayatımıza dahil edip, ( bir anda ) sonra bir yanılsamadan ibaret olduğunu anlıyoruz. Hiçlik duygusu gibi bir şey bu . Aynı tadı bırakıyor bence .

Bazen  bir yanıt bekliyor insan. Geniş taze bir soluk gibi. Bütün zihni boşaltıp, ruhun derinliklerinde gezinmek istiyor .

Ah bazen her gün yeni bir gün, bazen her gün gece. İçimizden geçip giden dünyayı, sanki yaşamın içindeymişiz gibi, kendimizi bir sınırdan geçiriyoruz. 

Belki de bir sonlara ihtiyacımız var bizim. 

Kendini serüvenleştirme Gamze ! 

http://www.youtube.com/watch?v=fzXY9iYQG5g

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder